25/10/17

KVK Westhoek - FC Rupel Boom 4 - 3

Vrijdag 20 oktober 2017, KVK Westhoek – Rupel Boom FC 4 – 3
KVK bedwingt leider en wint.

Het zou een echte uitdaging worden om met de koploper in het klassement te kampen. FC behaalde 18 punten op 21 en voetbalde een doelpuntenverhouding van 28 – 12 bijeen. Jong KVK kreeg de steun van een viertal A-kern spelers. Het werd een zeer genietbare topper, temeer dat KVK een 1 – 3 achterstand in een 4 – 3 overwinning wist om te buigen.

Eerste helft. Het eerste doelpunt viel na 20 minuten spel, onder KVK - druk. De heel bedrijvige M. Sahuke nam een voorzet van M. El Hajji aan en trapte hard binnen, 1 – 0. Bij een tweede doelkans van de bezoekers viel ook de gelijkmaker. De linkerflank aanvaller kreeg de bal toegespeeld, dreef op voorbij de wijkende J.F. Somay en knalde het leer in de verste hoek binnen, 1 – 1 (21’).  De wedstrijd was gestart en beide ploegen gingen op zoek naar het tweede doelpunt. Een vrije trap – na een ingebeelde fout – voor de bezoekers werd over de muur in de hoek van het doel gekruld, 1 – 2 (37’). KVK - doelman, T. Derein was kansloos. De KVK - defensie reageerde te laks toen een FC - aanvaller moeiteloos infiltreerde en de bal overhoeks binnentrapte, 1 – 3 (41’). Kort voor de rust milderde KVK. V. Landuyt haalde de achterlijn, speelde het leer terug op de inlopende M. Desmet die onhoudbaar in de korte hoek besloot, 2 – 3. Het was rusten geblazen na een snelle en spectaculaire vertoning in de eerste helft.    

Tweede helft. KVK duwde de tegenstrever terug naar het eigen doel, met weeral heel snel voetbal. De scheidsrechter wuifde het KVK - penaltygebaar weg, toen M. Sahuke in de strafschopzone onderuit werd gehaald. M. El Hajji trapte een afvallende bal na hoekschop nipt naast de paal. Het derde KVK - doelpunt kon niet uitblijven en daar zorgde J. Robaeys voor. Na een solo - actie in de 16 - zone trapte hij de bal droog in de korte hoek van het vijandige doel binnen, 3 – 3 (63‘). Vanaf nu was het voor de leiders een echte lijdensweg: verdedigen met man en macht was de boodschap. Kansen voor K. Hoornaert en V. Landuyt gingen verloren. Maar J. Robaeys zette de kroon op het werk. Eerst stuurde J. Colpaert, J. Robaeys met een spijtende voorzet vooruit. J. Robaeys ontbond zijn duivels door twee verdedigers en de Rupelse doelman in de wind te zetten en dan koelbloedig het leer tegen de netten te trappen, 4 – 3 (81’). Wat een doelpunt in voorbereiding en afwerking. Onder stevige druk forceerden de bezoekers nog 2 doelkansen, maar tot de gelijkmaker kwamen ze niet. KVK won verdiend tegen de leiders op basis van het geleverde spel maar vooral op basis van de juiste mentaliteit.  “Hopelijk trekken we volgende week in Sint-Niklaas deze lijn door”, reageerde trainer F. Bouten.

KVK - opstelling: T. Derein, R. Da Silva, K. Vandamme, J.F. Somay, R. Vanden Abeele, M. El Hajji, J. Robaeys, M. Desmet, V. Landuyt, J. Colpaert, M. Sahuke, J. Clinckmaillie, K. Hoornert, J. Van Asch, M. Coffyn.
Volgende competitiematch: vrijdag 27 oktober 2017 om 20.30 u., SK Sint-Niklaas – KVK Westhoek. Supporters op post.