31/10/17

SK Sint-Niklaas - KVK Westhoek 1 - 2

Vrijdag 27 oktober 2017, SK Sint-Niklaas – KVK Westhoek 1 – 2
Westhoek wint in Waasland in slotminuten

Jong KVK heeft er de laatste weken echt zin in. De eigen ploeg combineerde vandaag goed voetbalspel aan een hoog tempo met een uitstekende mentaliteit en onderlinge verstandhouding. De tegenstrever was taai, maar moest toch plooien in de slotminuten.

Eerste helft. KVK kwam tot de betere spelopbouw, maar de kansen leken te klein om de score te openen. Een schot van M. Desmet vloog over het doel, ook dat van J. Van Asch. De thuisploeg antwoordde met een schot vanaf de 16 meter die nipt naast de verste paal vloog.  Op hoekschop kopte een Waaslandse aanvaller rakelings naast de staander. De voorzet van J. Colpaert, noch die van K. Hoornaert kreeg goed gevolg, omwille van de manke bezetting voor het SK - doel. Ook T. Ketels, in twee vlotte offensieve acties betrokken, vond de weg naar de netten niet. Een slordige ingooi kwam in vijandige voeten terecht. Een Waaslandse aanvaller graaide de bal mee en trapte van in de 16 - zone het leer in de korte hoek binnen, 1 – 0 (44’). Het appel voor handsspel door de doelpuntenmaker werd door de referee weggewuifd.         

Tweede helft. Aanvankelijk kwamen de Klazenaars gevaarlijk opzetten. Zo moest M. Coffyn met een knappe voetreflex zijn ploeg voor een 2 – 0 achterstand behoeden. Toch nam de KVK - druk langzamerhand toe en moesten de Klazenaren de grove middelen gebruiken. M. Desmet werd foutief gestuit net voor de strafschopzone en J. Ihou krulde de vrije trap feilloos binnen, 1 – 1 (58’). De wedstrijd kreeg een bitsig karakter en heel dikwijls waanden de spelers zich op het randje van het toelaatbare. J. Clynckemaillie, tot tweemaal toe hard aangepakt, diende te worden vervangen. Het werd steeds duidelijker dat, wie nu kon scoren, ook veel kans maakte om de wedstrijd te winnen. Herhaalde doelpogingen langs beide zijden mislukten. Het venijn zat in de staart van de match. J. Ihou dribbelde zijn opponent voorbij, kwam in de 16 - zone terecht en bediende M. El Hajji die de bal tussen twee verdedigers in, tegen de netten joeg, 1 – 2 (88’). KVK werd beloond voor het zware werk, het veldoverwicht en de betere kansen. Nog één keer moest M. Coffyn met een serieuze ingreep, de tegenstrevers van de gelijkmaker afhouden. Jong KVK, moe gestreden en uitgeput, bracht de deugddoende zege graag mee naar huis. Met 17 punten uit 9 wedstrijden komt KVK alleen op de vierde plaats in het klassement. Volgende week speelt jong KVK thuis tegen Winkel Sport, 8e in het klassement met 13 punten uit 9 wedstrijden. Van een moeilijke opgave gesproken!   

KVK - opstelling: M. Coffyn, K. Hoornaert, A. Ryckewaert, R. Vanden Abeele, J. Clynckemaillie, M. Desmet, J. Van Asch, M. El Hajji, T. Ketels, J. Colpaert, J. Ihou, R. Boudry, B. Deroo, V. Landuyt.  
Volgende competitiematch: vrijdag 3 november 2017 om 20.00 u., KVK Westhoek – SE Winkel Sp. Supporters op post.