06/11/17

KVK Westhoek - SE Winkel Sp. 2 - 5

Vrijdag 3 november 2017, KVK Westhoek – SE Winkel Sp. 2 – 5
Een lesje in efficiënt voetbal

Waar waren vandaag de inzet, het enthousiasme en de vastberadenheid gebleven die vorige weken jong KVK van de ene overwinning naar de andere loodste? Of toonde de belofteploeg te veel respect voor de tegenstander? Pas in de 2e helft ontwaakte de ploeg, maar toen was het kalf al verdronken. Hoewel de score enigszins overdreven was, toch valt er aan de overwinning van de bezoekers niets aan te merken. Vooral de snelle aanvallen van de gasten sneden jong KVK de adem af.

Eerste helft. KVK opereerde aanvankelijk met veel balbezit, maar kon noch tempo, noch diepgang in het spel brengen. Hierdoor kwamen de gasten vlug in de match en bouwden een 0 – 2 voorsprong op. Rond het halfuur leidde een onnodige fout in de 16 - zone tot een penalty en een 0 – 1 achterstand (29’). Op tien minuten van de rust bouwden de bezoekers een snelle tegenaanval op. Een Winkelse aanvaller liep iedereen eraf, dribbelde KVK - doelman, M. Coffyn en besloot in het lege doel, 0 – 2 (35’). KVK schoot wakker en schakelde een versnelling of twee hoger. Het schot van M. El Hajji werd eerst nog afgeblokt, doch de 2e kans was raak. Na knap voorbereidend werk van J. Vandermarliere en L. Debosschere, kon J. Ihou de aansluitingstreffer binnen schuiven, 1 – 2 (42’).

Tweede helft. KVK startte geestdriftig en drong de tegenstrever met de rug tegen het eigen doel. Tweemaal moest de bezoekende doelman pogingen verijdelen van M. Desmet. J. Colpaert, voor doel gestuurd door J. Ihou, richtte zijn schot naast de verste paal, een unieke kans op de gelijkmaker. Na een KVK - hoekschop kwam het leer in vijandige voeten terecht. Een bezoekende aanvaller rolde het middenveld op en bracht zijn ploeg op een comfortabele 1 – 3 voorsprong (64’). Hier kreeg KVK de mentale klap en luttele minuten later werd het zelfs 1 – 4: een schijnbaar ongevaarlijke kopbal verdween in het KVK - doel (71’). Toch krabbelde KVK weer recht en een doelpoging van T. Ketels belandde op de doellat. Toen M. Desmet, voor spits J. Ihou een prima doorsteekpas serveerde, verschalkte die met een knappe gelobde bal de Winkelse doelman, 2 – 4 (83’). Er rees weer hoop, maar nauwelijks twee minuten later zetten de bezoekers een bliksemsnelle tegenaanval op. Een snedige voorzet passeerde voorbij vier KVK - verdedigers en kwam bij een Winkelse aanvaller terecht die, oog in oog met doelman M. Coffyn, de 2 – 5 cijfers op het bord trapte (85’).
"Te weinig tempo tijdens de 30 eerste minuten, te braaf in de duels en een gebrek aan creativiteit, dit zijn de oorzaken van onze nederlaag” concludeerde trainer F. Bouten.  We kregen vandaag alvast een lesje in het “efficiënt afmaken van doelkansen”. Na 10 wedstrijden staat jong KVK op een mooie 5e plaats in het klassement. Vijf zeges en twee gelijke spelen brachten 17 punten op.

KVK - opstelling: M. Coffyn, K. Hoornaert, K. Vandamme, V. Da Silva, R. Vanden Abeele, J. Vandermarliere, M. Desmet, M. El Hajji, L. Debosschere, J. Colpaert, J. Ihou, A. Ryckewaert, J. Van Asch, T. Ketels, J. Clynckemaillie.
Volgende competitiematch: vrijdag 10 november 2017, om 20.30 u. SV Temse – KVK Westhoek. Supporters op post.