19/12/17

KVK Westhoek - KRC Harelbeke 3 - 0

Vrijdag 15 december 2017, KVK Westhoek – RC Harelbeke 3 – 0
Te gemakkelijk en veel gemiste kansen, KVK.

De eerste wedstrijd van de terugronde was meteen een succes voor het eigen team. Op basis van een verdienstelijke eerste helft, 2 – 0 aan de rust, en het groot aantal kansen over heel de wedstrijd is de zege heel verdiend te noemen.

Eerste helft. KVK nam de wedstrijd vroeg in handen. L. Debosschere  kwam een voetje te kort om een lage center in doel te verlengen. Bij de 2e poging was het wel raak, na 10’ spel.  L. Debosschere recupereerde een afvallende bal, bediende de vrijstaande D. Guy aan de rand van de 16 - zone en die gaf RC - doelman P. Merlier het nakijken door in de verste hoek van het doel te besluiten. V. Landuyt kwam alleen voor doel en faalde bij de afwerking (12’). J. Clynckemaillie blesseerde zich toen hij in volle spurt een scherpe tegenaanval van de thuisploeg onschadelijk maakte in de 16 - zone. Hij moest vervangen worden. Na 20’ spel bemachtigde V. Da Silva de bal na een vrije trap en knalde de 2 – 0 voorsprong op het bord. Rond het halfuur creëerde KVK nog een paar scorekansen maar de RC - doelman, P. Merlier, redde telkens met een goede voetreflex. Eerst maakte hij een poging van V. Landuyt onschadelijk, vervolgens die van J. Van Asch. En verder weinig nieuws van het Harelbeekse front.      

Tweede helft. RC Harelbeke veranderde het geweer van schouder tijdens de tweede helft. Het was opletten geblazen in de eerste 10 minuten. Tot tweemaal toe kwamen de Ratjes gevaarlijk opzetten via de rechterkant. De bezoekende aanvallers waren echter niet scherp genoeg om de goede kansen af te werken. Toch bleven de beste kansen voor KVK. De Harelbeekse doelman onderschepte het leer voor de neus van de aandringende V. Landuyt. M. Desmet besloot hard maar onbeheerst naast het RC - kader. Dit was slechts uitstel want een kwartier voor tijd verzekerde KVK zich van de zege. M. Desmet, goed vanuit het middenveld aangespeeld, versloeg zijn belager in snelheid en trapte door de benen van de RC - doelman het derde KVK - doelpunt tegen de netten, 3 – 0 (75’). Boeken toe en Ratjes gekooid. De ingevallen T. Ketels besloot eerst in de handen van de bezoekende doelman en 5’ later twijfelde hij te lang en duwde het leer naast de paal.

Met een goed gevoel gaan trainer en spelers de winterstop in. In het klassement staat KVK op de 6e plaats met 22 punten uit 15 wedstrijden, één wedstrijd minder gespeeld in het reguliere programma. Dit is een mooie plaats om volgend jaar met volle overtuiging de competitie verder te zetten.   

KVK - opstelling: M. Coffyn, K. Hoornaert, J. Vanderhaeghe, V. Da Silva, R. Vanden Abeele, M. El Hajji, J. Clynckemaillie, D. Guy, L. Debosschere, M. Desmet, V. Landuyt, R. Boudry, J. Van Asch, T. Ketels, B. Knockaert.
Volgende competitiematch: vrijdag 12 januari 2018 om 20.00 u., FC MU Izegem-Ing. – KVK Westhoek. Supporters op post.