24/01/18

KVK Westhoek - Londerzeel SK 0 - 1

Vrijdag 19 januari 2018, KVK Westhoek – Londerzeel SK 0 – 1
KVK nog in winterslaap.

Duurde de winterstop veel te lang voor onze jonge spelers? Of zaten zij nog in hun winterslaap? KVK kwam te kort op alle vlakken van de voetbalsport en speelde vooral met te weinig bezieling, passie en beleving. Een gelijkspel in blessuretijd zat er misschien nog in, maar de bezoekende doelman ranselde de elfmetertrap van J. Colpaert in de blessuretijd uit zijn doel. Londerzeel SK, sterk en tweede in het klassement, zegevierde vandaag volkomen terecht.

Eerste helft. LSK begon gretig aan de match, duelleerde sterk en creëerde veldoverwicht. KVK liet begaan en na 4 minuten spel redde doelman S. Flandrinck een poging met de voet. Dit was slechts uitstel, want de bezoekers recupereerden een afvallende bal, na hoekschop, die in volley over de KVK - doelman en onder de doellat tegen de netten verdween, 1 – 0 (13’). De sterke bezoekende spits drukte even later een hard schot op de dwarsligger. En nog wat later bracht de doelpaal weer de redding voor een bedroevend zwak KVK op een gericht schot van de bezoekers. Een eerste doelkans voor KVK kwam er pas 2 minuten voor rusten. Maar de bezoekende doelman kende geen problemen met een door L. Debosschere gedevieerde bal. De voorzet kwam er na een goede combinatie, opgezet door M. El Hajji en J. Clynckemaillie.

Tweede helft. KVK kwam iets gretiger uit de kleedkamers, maar de doelkansen bleven uit. V. Landuyt, voorbij iedereen tot in de 16 - zone, week te ver uit om te kunnen besluiten (70’). V. Landuyt trok nadien nog een paar goede voorzetten voor doel, maar er was geen aansluiting om zijn acties succesvol af te maken. De wedstrijd bloedde naar het einde toe dood. In minuut 89 werd een diepe bal over de verdediging gedropt, richting de fel sprintende V. Landuyt. De uitkomende doelman stuitte hem foutief in het strafschopgebied. De ref aarzelde niet en floot voor strafschop. J. Colpaert nam zijn verantwoordelijkheid, maar de bezoekende doelman pakte de nochtans behoorlijk getrapte elfmeter. De kans op de gelijkmaker was voorbij en weinige ogenblikken later floot de ref de wedstrijd af.

“Toch even de tijd nemen om alles te laten bezinken en ons te bezinnen” dacht trainer F. Bouten. Er zal heel wat meer inzet en overtuiging nodig zijn om volgende week RC Gent partij te geven. De Gentenaars staan vierde in het klassement, met 31 punten uit 17 wedstrijden. KVK neemt de 9e plaats in met 22 punten uit 16 wedstrijden.

KVK - opstelling: S. Flandrinck, J. Clynckemaillie, J. Vanderhaeghe, P. Vangheluwe, D. Guy, M. El Hajji, L. Debosschere, J. Van Asch, J. Ihou, M. Desmet, V. Landuyt, J. Colpaert, A. Ryckewaert, T. Ketels, M. Coffyn. 
Volgende competitiematch: vrijdag 26 januari 2018 om 20.30 u., RC Gent – KVK Westhoek. Supporters op post.