05/02/18

RC Gent - KVK Westhoek 3 - 1

Vrijdag 26 januari 2018, RC Gent – KVK Westhoek 3 – 1
KVK onderuit in slotminuten.

Vandaag konden we in Gent terug aanspraak maken op een gelijkspel, maar hetzelfde scenario als vorige week tegen Londerzeel speelde zich af.  Op een handvol minuten voor affluiten, misten we een unieke kans op strafschop en de gelijkmaker. Diep in blessuretijd werd het nog 3 – 1.  KVK speelde vandaag een degelijke wedstrijd.  Beide teams namen een deel van de wedstrijd in handen. De thuisploeg was echter efficiënter in het afmaken van hun doelkansen.

Eerste helft. KVK begon het best aan de wedstrijd en duwde de thuisploeg tijdens de eerste 15’ op haar eigen helft terug.  Enkele kansen waren het gevolg van ons dominant spel. J. Robaeys infiltreerde in de 16 meter zone, maar besloot recht op de RC - doelman. Schoten,  eerst van M. Desmet vanuit een scherpe en daarna een ver schot van J. Vanderhaeghe vanuit de tweede lijn, vlogen nipt naast de paal. De thuisploeg herstelde nadien het evenwicht en begon meer duels te winnen op het middenveld.  Na een half uur spelen klom de thuisploeg op voorsprong. De centrale verdediger stuurde de bal over de eigen defensie en de goed infiltrerende rechtervleugelspits stormde alleen op M. Coffyn af. Hij trapte de bal gekruist binnen, onder het oog van de machteloze KVK - doelman, 1 – 0 (27’). De wedstrijd verliep verder evenwichtig, maar tot doelkansen kwam het niet meer. Ruststand 1 – 0.

Tweede helft. KVK ging direct op zoek naar de gelijkmaker. J. Robaeys zorgde voor het eerste doelgevaar, maar knalde zijn schot voorlangs het RC - doel. Door al te gemakkelijk duelverlies op de zijflank van het KVK - middenveld, verdubbelden de gastheren hun voorsprong. De snelle inlopende spits duwde na slap verdedigen, zijn strak schot overhoeks binnen, 2 – 0 (51’). Nadien kwam jong KVK nog tweemaal goed weg. Een geluk dat KVK -doelman, M. Coffyn, telkens op de goede plaats stond. Op het uur stormde L. Debosschere alleen op het vijandige doel af, maar zag zijn geplaatste bal gered door de RC - doelman. Trainer F. Bouten greep in en beperkte zijn verdediging tot drie man. Nu speelde de eigen ploeg dominant en oefende druk uit. Met nog een kwartier te gaan werd M. El Hajji foutief afgestopt net voor de 16 meter zone.  M. Desmet nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de vrije trap rechtstreeks binnen, 2 – 1 (75’). De aansluitingstreffer deed deugd en de tegenstrever geraakte niet meer onder de KVK - druk weg. En toch bleven de doelkansen uit. 3’ voor tijd werd M. El Hajji terug foutief afgestopt, ditmaal in het strafschopgebied. De referee floot zonder aarzelen strafschop. J. Robaeys nam zijn verantwoordelijk, maar de RC - doelman redde voor zijn ploeg de penalty. Voor de 2e week op een rij kon de eigen ploeg in de slotfase van de match niet scoren op strafschop. Diep in blessuretijd scoorde de thuisploeg haar derde doelpunt, hoewel de maker duidelijk vertrokken was in buitenspelpositie. 3 – 1 in de 94’ en de referee floot af. Opnieuw had de eigen ploeg aanspraak kunnen maken op een gelijkspel. “Het geleverde spel was alvast stukken beter dan de week voordien” vond trainer F. Bouten. “Hopelijk  kunnen we deze lijn doortrekken tegen hekkensluiter Mandel United volgende week”. Herinnert u zich nog die pijnlijke 2 – 7  thuisnederlaag uit de heenwedstrijd?

Ploegopstelling: M. Coffyn, J. Robaeys, R. Da Silva, P. Vangheluwe, J. Clynckemaillie, J. Vanderhaeghe, M. Desmet, M. El Hajji, J. Ihou, L. Debosschere, V. Landuyt, J. Colpaert, J. Van Asch, T. Ketels. Volgende competitiematch: 2 februari 2018 om 20.00 u., FC MU Izegem-Ing. – KVK Westhoek. Supporters op post.