05/02/18

FC MU Izegem-Ing. - KVK Westhoek 1 - 4

Vrijdag 2 februari 2018, FC MU Izegem-Ing. – KVK Westhoek 1 – 4
Rode lantaarn na een uur uitgeteld.

Voor de 18e competitiematch van het seizoen trok jong KVK naar Ingelmunster om er rode lantaarn FC Mandel United partij te geven. De heenwedstrijd werd nog pijnlijk met zware 2 – 7 cijfers verloren. KVK was alvast gericht op revanche. Vanaf de eerste minuut zette de eigen ploeg de eerder zwakke tegenstander onder druk. Op het moeilijk bespeelbare veld, probeerde KVK al voetballend haar doel te bereiken, wat bij momenten ook aardig lukte.  De thuisploeg kon in de 1e helft nog voor wat weerwerk en dreiging zorgen, maar in de 2e helft nam KVK het roer over en ging resoluut voor de zege. Mits wat meer efficiëntie in de gecreëerde doelkansen, had KVK de score veel hoger kunnen opdrijven.

Eerste helft. Vanaf de eerste minuut zette KVK de thuisploeg onder druk. Toch was het nog een tiental minuten wachten op het eerste doelpunt. D. Guy zette zich door, trok het leer voor doel en T. Ketels kopte de voorzet onhoudbaar binnen, 0 – 1 (13’). Wat een start. Maar KVK kwam te gemakkelijk in de problemen door de vlugge omschakeling van de thuisploeg. Eerst stond KVK - doelman, M. Coffyn, goed opgesteld om het schot aan de 16 meter onschadelijk te maken en bij de 2e doelpoging, een twintigtal minuten later, redde de paal de eigen ploeg van de gelijkmaker. Het was het sein om terug wakker te worden en een versnelling hoger te schakelen.  M. El Hajji bracht V. Landuyt met een schitterende pas alleen voor doel en die versloeg de lokale doelman met een mooie gelobde bal, 0 – 2 (27’), ook de ruststand.

Tweede helft. Pas afgetrapt af de thuisploeg scoorde de aansluitingstreffer. Een MU - middenvelder circuleerde doorheen het KVK - middenveld en gaf met een stevig schot KVK - doelman, M. Coffyn, het nakijken, 1 – 2 (47’). De aansluitingstreffer gaf de thuisploeg aanvankelijk vleugels, maar KVK herpakte zich goed en herstelde het evenwicht. Dit leidde zelfs tot het 3e KVK - doelpunt. De net ingevallen J. Colpaert stuurde vanuit het middenveld T. Ketels diep. Belaagd door een MU - verdediger, haalde T. Ketels verrassend hard uit en nam met zijn overhoeks schot van buiten de 16 zone, de lokale doelman te grazen, 1 – 3 (47’). 3’ later kreeg KVK een hoekschop toegekend. T. Ketels, goed opgesteld in de 2e zone, twijfelde niet en knalde droog de 1 – 4 score tegen de netten, ook zijn derde doelpunt van de avond (64’). Wedstrijd gespeeld. Jammer dat daarna een aantal goede scorekansen onbenut bleven. Eindstand 1 – 4. KVK, gebrand op een goede prestatie, kon eindelijk ook nog eens genieten van een deugddoende overwinning.  Volgende week komt SK Pepingen - Halle op bezoek. Deze ploeg won afgelopen weekend met liefst 7 – 2 van SE Winkel Sp. KVK won de heenwedstrijd in Halle met 1 – 2. “We zullen de Brabanders in geen geval onderschatten”, besloot trainer F. Bouten. KVK staat 9e geklasseerd op 16 ploegen, met 25 punten uit 18 wedstrijden.

KVK - opstelling: M. Coffyn, J. Clynckemaillie, J. Vanderhaeghe, P. Vangheluwe, D. Guy, M. Desmet, J. Van Asch, M. El Hajji, T. Ketels, L. Debosschere, V. Landuyt, J. Colpaert, A. Ryckewaert, R. Hoornaert, B. Knockaert.   
Volgende competitiematch: vrijdag 9 februari 2018 om 20.00 u., KVK Westhoek – SK Pepingen-Halle. Supporters op post.