23/10/17

Rupel Boom FC - KVK Westhoek 3 - 1

Zondag 22 oktober 2017, Rupel Boom FC – KVK Westhoek 3 – 1
KVK verliest topmatch aan de Rupel.

Rupel Boom FC ontstond door de fusie van Rupel SK en Boom FC in 1998. De Antwerpse voetbalclub koos het Gemeentelijk Parkstadion aan de Acacialaan te Boom als thuishaven, op een boogscheut van de Rupel. Naar Boom kwam KVK deze namiddag niet om steenbakkerijen te bezoeken of rond te toeren in Tomorrowland, maar om te voetballen. Voetballen tegen de tweede in het klassement die behoorlijke cijfers kon voorleggen: 6 zeges uit 7 wedstrijden, 3 punten voor op KVK met 15 punten, en een duidelijke doelpuntenverhouding van 20 – 7. Het zou er voor KVK niet alleen op aankomen om de stijl van voetballen van vorige weken te behouden, maar ook om opnieuw die weerbaarheid en die verbetenheid te tonen.        

Het was een heerlijke wedstrijd om naar te kijken met evenwichtig verdeeld balbezit voor beide teams en ook een gelijk aantal doelkansen, wat tot uiting kwam in de score aan de rust, 1 – 1. Tijdens de tweede helft toonden de gastheren meer maturiteit in de spelopbouw en hadden beslist meer oog voor het detail. Het speltempo bleef even hoog en de vlotte combinaties langs weerszijden maakten van deze wedstrijd werkelijk de topmatch in 2A. Rupel Boom kwam na het uur op voorsprong met een penalty - doelpunt en hield vanaf dat moment de teugels strak gespannen. J. Mertens dikte in de slotminuut aan tot 3 – 1.

Eerste helft. Hoog en droog in de tribune zittend bij een wisselvallig weer en bij een herfsttemperatuur. J. Laureys was L. Hugelier te vlug af en besloot naast de doelstaak (5’). De tweede FC - aanval was raak. J. Adesanya kreeg de bal toegespeeld aan de rand van de 16 - zone en trapte zuiver en hard in de benedenhoek binnen, 1 – 0 (7’). Aan de overkant schoof G. Delannoy de bal doorheen de lokale defensie tot bij de zich vrijlopende K. Ternier. Vanuit een scherpe hoek mikte hij het leer centimeters naast de verste paal (11’). J. Dumesnil reageerde met een uitstekende handreflex toen J. Adesanya, oog in oog met de KVK - doelman, hem onder vuur nam (12’). In die periode hield de druk op het KVK - doel aan. J. Laureys schaatste doorheen de KVK - defensie terwijl J. Dumesnil zijn harde schot met de vingertoppen tegen de paal sloeg (19’). Het leer vloog opnieuw het veld in. Door een verkeerd ontzetten in de KVK - verdediging, kwam de bal in de voeten van Y. Put terecht die rakelings naast de doelpaal besloot (22’). KVK kon het niet meer aanzien en ging te keer met snedige tegenaanvallen. D. Kouemaha kopte de vrije trap van K. Ternier rakelings over de verste kruishoek (23’). Toen K. Ternier, D. Kouemaha een tweede keer in de gevarenzone bereikte, was het raak. De KVK - spits trapte het leer in de lage doelhoek binnen, 1 – 1 (34’). En de inlopende K. Ternier liftte de vrije trap van G. Delannoy nipt over de kruishoek (40’). 1 – 1, een gelijke stand aan de rust na een hoogstaande eerste helft.                       

Tweede helft. De Rupel - jongens hadden meer dreiging in hun spel, wat resulteerde in twee bijkomende doelpunten. Op een inzenden van J. Laureys devieerde J. Adesanya het leer gevaarlijk naast de tweede paal (52’) en een hem toegespeelde bal stuurde Y. Put meteen over de doellat (54’). De KVK - doelman sloeg een vrije trap van diezelfde Y. Put uit de bovenhoek van zijn doel (61’). Toen A. Verkindere, J. Adesanya aantikte in de strafschopzone ging deze met grote gebaren tegen de vlakte. J. Mertens zette de penalty om, 2 – 1 (64’). De alerte en goed uitkomende J. Dumesnil voorkwam één minuut later erger door de ontsnapte en ingevallen J. Nkomb te stuiten in de gevarenzone (65’). De sliding tackle van A. Verkindere kostte hem zijn tweede geel en dus rood in de 71e minuut. S. Misiatu, de KVK - middenvelder, onderbrak de FC - cadans toen hij een teruggelegde bal vanop 25 meter over het vijandige kader knalde (80’). En de KVK - doelman ging goed plat op een strak schot vanuit een scherpe hoek van N. Spaenhoven (84’). Opschudding en tegenslag voor KVK, toen de hoog opverende L. Hugelier een hoekschop van G. Loisel op de doellat kopte (86’). De numerieke minderheid liet zich gevoelen naar het einde van de match. Een zwak ontzetten in de KVK - defensie bracht het leer bij J. Mertens die heel beheerst zijn tweede doelpunt in de uiterste doelhoek binnentrapte, 3 – 1 (90’).

Dat het een zware zondagnamiddag zou worden voor KVK, wist iedereen. Nochtans doet de nederlaag niets af van de eigen verdienste, nl. met eigen middelen en inzet te strijden tot het einde van de match. Rupel Boom wordt de nieuwe leider en de spanning in de rangschikking lijkt alsmaar toe te nemen. De subtop reikt nu van de derde tot de negende plaats in het klassement. Volgende week zondag ontvangt KVK Westhoek, SK St.-Niklaas. De Waaslanders staan op de 12e plaats in de stand met 7 punten uit 8 wedstrijden.    

Doelpunten: [7’] J. Adesanya, 1 – 0; [34’] D. Kouemaha, 1 – 1; [64’] J. Mertens, 2 – 1 (penalty); [90’] J. Mertens, 3 – 1.
KVK - opstelling: J. Dumesnil, A. Embrechts, L. Hugelier, K. Ternier, G. Delannoy, J. Sucaet (78’ M. Sahuke), S. Misiatu, D. Kouemaha, N. De Loof, A. Verkindere, Y. Loisel (75’ G. Loisel). Wisselspelers: S. Flandrick, J. Vandermarliere, G. Loisel, M. Sahuke.
Volgende competitiematch: zondag 29 oktober 2017 om 15.00 u., KVK Westhoek – SK St.-Niklaas. Supporters op post.