30/10/17

KVK Westhoek - SK Sint-Niklaas 0 - 3

Zondag 29 oktober 2017, KVK Westhoek – SK St.-Niklaas 0 – 3
Te zware nederlaag, KVK.

Met 2 zeges, 5 nederlagen en 1 gelijkspel sprokkelden de bezoekers amper 7 punten bijeen en stonden daarmee op de 12e plaats in het klassement. Wat zij vandaag lieten zien, was beduidend meer dan dit mager cijfermateriaal. KVK kreeg vanaf het begin nooit een echte greep op de match en ook in de tweede helft moesten de eigen jongens het initiatief en het betere voetbalwerk aan de Klazenaren overlaten. KVK voetbalde wel enkele halve kansen bijeen tijdens de eerste helft, maar moest toch een 0 – 1 achterstand aan de rust toegeven. Een bijzonder gave voorzet met een gelijkaardige afwerking bracht de bezoekers op een verdiende voorsprong. Tijdens de tweede helft zocht KVK koortsachtig naar de aansluitingstreffer, maar die kwam er niet. De Klaasjes verdedigden hun kleine voorsprong met man en macht. Meer nog, zij slaagden erin, onder impuls van een uitzonderlijk attente Q. Panneel, hun voorspong uit te bouwen en in de slotfase van de match de 0 – 3 cijfers op het bord te spijkeren. 

Eerste helft. KVK liet de studieronde veel te lang duren. De enkele KVK - prikjes lieten de tegenstrever niet afschrikken. Zo knalde de toelopende J. Vandermarliere van dichtbij op een SK - verdediger op voorzet van Y. Loisel (5’). Op hoekschop van G. Delannoy trapte de aanstormende K. Ternier direct op doel. SK - doelman, J. Merckx reageerde snel en pakte het grond - scherend schot (16’). De bezoekende doelman ving wat later een goed gerichte kopbal op van D. Kouemaha (23’). Daarna kwamen de Waaslanders op de proppen. Ze dreigden voor de eerste keer op een hoekschop van Q. Panneel. S. Schuurman, aan de tweede paal, besloot op een KVK - verdediger (28’). Ondertussen kon L. Hugelier een schot van Y. Loisel onvoldoende doen afwijken om te scoren (29’). Vijf minuten voor de rust viel de openingstreffer. Wat voor een doelpunt! Een machtige voorzet van B. De Witte viel aan de overzijde in de voeten van vrijstaande Q. Panneel die het leer controleerde en overhoeks diep in de verste hoek binnen knalde, 0 – 1 (41’). Q. Panneel wilde meer. Hij rukte op en zijn keihard schot verdween nipt naast de verste staander (44’). Wat zou KVK daar tegenover kunnen stellen in de tweede helft?

Tweede helft. L. Hugelier kopte eerst nog een ingezonden bal van G. Delannoy nipt naast de verste staander (52’). Daarna kwamen de witte Klaasjes nog nadrukkelijker in de match. A. Embrechts keerde een schot vanuit een scherpe hoek van H. Laref op de doellijn (55’). De bezoekers kregen de smaak te pakken. M. Verheughe stuurde de snellende Q. Panneel diep en die drukte zijn tweede doelpunt van de namiddag naast KVK - doelman, J. Dumesnil in de verste hoek van het doel, 0 – 2 (62’). Vanaf nu sloten de bezoekers hun territorium bijna hermetisch af en lieten de gastheren komen. M. Sahuke stuurde nog J. Vandermarliere door de SK - defensie, maar doelman J. Merckx pikte het leer voor zijn neus mee (63’). Kwelduivel Q. Panneel – met rugnummer 13 – glipte door de buitenspelval, maar deze keer was KVK - doelman, J. Dumesnil hem te vlug af en trapte de bal in de andere richting (65’). En de sluwe Q. Panneel bleef maar komen. Eerst omzeilde hij de buitenspelval en besloot nipt naast de paal (75’). En wat later sloeg hij onnavolgbaar op de vlucht, maar trapte het leer naast de verste paal (83’). Even voordien had G. Delannoy de ingevallen M. Sahuke bediend, maar diens schot werd in de SK - defensie afgeblokt (77’). En S. Misiatu kopte K. Terniers vrije trap in de handen van de goed opgestelde doelman J. Merckx (79’). Het verdict viel vijf minuten voor tijd. Een gemeten voorzet vanaf de linkerflank kwam centraal bij de vrijstaande K. Verspeeten terecht en die joeg het leer voor een derde keer tegen de KVK - netten, 0 – 3 (85’). De Waaslanders gaven KVK vandaag voetballes. Achteraf bouwden de vele meegereisde SK - supporters nog een feestje in de kantine.                       

De kopgroep in 2A breidt zich uit tot 3 ploegen: RC Harelbeke vervoegt FC Petegem en Rupel Boom FC. KVK bevindt zich op de 5e plaats in het klassement, in de subtop die nu 7 ploegen telt, allemaal in een vork van 4 punten. Vertwijfeling en onzekerheid hadden zich van de KVK - spelers meester gemaakt en stonden efficiëntie in de offensieve acties in de weg. De overtuiging en de creativiteit ontbraken vandaag. Te vaak bleven de KVK - aanvallen steken in en rond de 16 - zone, maar precies daar had de vijand ook veel versterking aangebracht. Wat was het zwoegen om doorheen dat witte blok te komen, net voor de zone van de waarheid! Volgende week reist KVK naar Sint-Eloois Winkel om er Winkel Sport partij te geven, met nieuwe moed en overtuiging in eigen kunnen. En wie kijkt er niet uit naar een derby die sinds jaar en dag op het scherp van de snede wordt gestreden?

Doelpunten: [40’] Q. Panneel, 0 – 1; [64’] Q. Panneel, 0 – 2; [85’] K. Verspeeten, 0 – 3. 
KVK - opstelling: J. Dumesnil, K. Vandamme, A. Embrechts, L. Hugelier, K. Ternier, J. Vandermarliere (71’ J. Sucaet), G. Delannoy, S. Misiatu, D. Kouemaha (61’ M. Sahuke), G. Loisel, Y. Loisel (54’ J. Robaeys). Wisselspelers: J. Robaeys, J. Sucaet, N. Deloof, M. Sahuke.
Volgende competitiematch: zondag 5 november 2017, om 14.30 u., SE Winkel Sp. – KVK Westhoek. Supporters op post.