06/11/17

SE Winkel Sp. - KVK Westhoek 3 - 1

Zondag 5 november 2017, SE Winkel Sp. – KVK Westhoek 3 - 1
KVK ondergaat wet van de sterkste

VC SE Winkel Sp. staat op de 7e plaats in het klassement met 14 punten uit 9 wedstrijden. Rood - zwart won viermaal, scoorde 21 keer, maar moest 16 doelpunten incasseren. Met 5 zeges en 15 punten neemt KVK de vijfde plaats in het klassement in. Het doelpuntensaldo van de eigen ploeg wekt vertwijfeling en is negatief, 16 – 19 of min 3. Hoe zal KVK’ s defensie het hoofd weten te bieden tegen deze beresterke aanval? De gastheren lijken niet tevreden met de huidige stand van zaken en willen hogerop. Ook KVK wil haar mooie plaats in de subtop van de rangschikking behouden of versterken. Een uur vóór de match borrelde de derbyspanning al op in het Park Ter Scheuren aan de Vlaschaardlaan in Sint-Eloois Winkel.
Na een paar vinnige prikjes van de gastheren in de aanvangsfase van de match, viel het spel stil tot op het halfuur. Rood zwart domineerde en kwam daarna terecht op voorsprong na een sterk nummertje van A. Vandendriessche. Bij momenten bouwde KVK goede acties op, maar verder dan de rand van de 16 - zone kwam de eigen ploeg niet. B. Lutun, ex - KVK, verdubbelde de voorsprong net voor de rust. Ook na de koffie liet rood - zwart het betere voetbalwerk zien. N. Tamsin trapte vanaf de stip het 3e Winkelse doelpunt tegen het net. Ook KVK benutte een penalty om het eer-reddend doelpunt te scoren, maar meer dan dat en een offensief slotkwartier konden de gasten niet bieden.               

Eerste helft. R. Verhooghe bediende de spurtende A. Vandendriessche die de buitenspelval omzeilde, maar ook naast de verste paal besloot (2’). En J. Dumesnil ranselde het leer uit de benedenhoek van zijn doel toen diezelfde A. Vandendriessche hem met zwaar geschut op de proef stelde (5’). De storm ging even liggen tot B. Lutun een verloren bal recupereerde en KVK - doelman J. Dumesnil op de knieën dwong om de bal uit de benedenhoek van zijn doel te houden (26’). B. Lutun sloeg op de vlucht doorheen de centrale defensie en plaatste de bal naast J. Dumesnil op de paal (28’). KVK kon weinig weerstand bieden en onderging de wet van de sterkste. A. Vandendriessche infiltreerde eerst in de grote, dan in de kleine rechthoek om vanuit een zeer scherpe hoek tussen paal en doelman in de verste hoek van het KVK - doel succesvol te besluiten, 1 – 0 (32’). KVK leed in die periode te veel balverlies door persoonlijke acties en daarvan profiteerde Winkel Sp. B. Lutun, moederziel alleen aan de tweede paal duwde een verre voorzet van R. Verhooghe in de handen van doelman J. Dumesnil (37’). J. Dumesnil keerde vervolgens een hard schot vanuit de tweede linie en B. Lutun was er als de kippen bij om de rebound hard in het dak van het doel te ploffen, 2 – 0  (44’). Ruststand 2 – 0, maar hoe zou KVK het tij kunnen doen keren in de tweede helft?

Tweede helft. B. Lutun, goed gelanceerd, stormde op rechts vooruit. Hard lopen en keihard trappen op de uitgestrekte arm van de goed reagerende J. Dumesnil, die er zelfs zijn hand bij bezeerde (47’). En D. Yde, naar de tweede paal toelopend, trapte de open doelkans, op voorzet van B. Lutun, in het ijle (56’). Aan de overzijde kwam er eindelijk wat dreiging in de KVK - aanvallen. Op voorzet van S. Misiatu wrong M. Sahuke zich tussen twee verdedigers door en knalde op de Winkelse doelman, S. Dhoest (65’). Ook K. Ternier, gelanceerd door G. Delannoy, kon met een strak schot de plaatselijke portier nauwelijks bedreigen (67’). Toen B. Lutun aan de overkant de aanstormende D. Yde wilde bereiken, stopte KVK’ s centrale verdediger, J.F. Somay, het leer met de hand in het strafschopgebied met een penalty tot gevolg. N. Tamsin trapte vanaf de stip gemakkelijk de 3 – 0 binnen (69’). VC Winkel Sp. wilde die ruime voorsprong beveiligen en trok zich terug, met de lange centrale verdedigers M. Velghe en J. Obin in de hoofdrol. Toen de Winkelse verdediger, M. Velghe, de controle over de bal verloor en die met de hand aantikte, wees scheidsrechter M. Toeback meteen naar de stip. K. Ternier trapte het eer - reddende doelpunt beheerst binnen, 3 – 1 (80’). Op hoekschop van G. Delannoy kopte D. Kouemaha nog het leer op het dak van het VC - doel en dat was het dan.

Een derde van de competitie is voorbij. KVK voetbalde 5 zeges en 5 nederlagen bijeen. De eigen ploeg op de zevende plaats in het klassement met 15 punten, kampt met een negatief doelpuntensaldo (- 5). KVK presteerde heel behoorlijk en toch is de entourage ervan overtuigd dat er op enkele vlakken nog marge schuilt voor verbetering. Wat met de efficiëntie voor doel of het tempo bij de omschakeling? En hoe kan de KVK - defensie haar soliditeit verhogen? Het zijn geen onoverkomelijke problemen. Bij KVK is het potentieel aanwezig om de tweede periode hoopvol tegemoet te zien.                                  

Doelpunten: [32’] A. Vandendriessche, 1 – 0; [44’] B. Lutun, 2 – 0; [69’] N. Tamsin, 3 – 0 (penalty); [80’] K. Ternier, 3 – 1 (penalty).
KVK - opstelling: J. Dumesnil, J. Robaeys (32’ M. Sahuke), A. Embrechts, J.F. Somay, K. Ternier, G. Delannoy, J. Sucaet (43’ J. Vandermarliere), S. Misiatu, D. Kouemaha, N. Deloof, A. Verkindere. Wisselspelers: S. Flandrick, K. Van Damme, J. Vandermarliere, M. Sahuke.
Volgende competitiematch: zondag 12 november 2017 om 15.00 u. KVK Westhoek – SV Temse. Supporters op post.