18/12/17

KRC Harelbeke - KVK Westhoek 2 - 4

Zaterdag 16 december 2017, KRC Harelbeke – KVK Westhoek 2 – 4
Spectaculaire KVK - winst in adembenemende match.

KRC Harelbeke, derde in de stand met 27 punten uit 14 wedstrijden, is terecht een aangename verrassing in de eerste competitiehelft van 2A. Vandaag echter, bij een koude winterse avond, viel het zwaar tegen en zagen de Ratjes op eigen veld alle kleuren van de regenboog. KVK, met één match meer en 2 punten minder, wilde het oude jaar in schoonheid afsluiten. De Blaugrana, voor de gelegenheid in wit – witte uitrusting, deden meer dan dat en zetten met een klinkende overwinning het Forestiersstadion op stelten en de kroon op het werk.
Hoogspanning en vuurwerk, heel de match door, in het grote en fel verlichte stadion te Harelbeke. Wat waren dan de bijzonderste ingrediënten die de avondmatch kleur gaven? Het snedige matchtempo, de talrijke open doelkansen, de bij momenten viriele duels, maar vooral die flitsende offensieve KVK - acties die de Ratjes de pas afsneden en hen uiteindelijk de nekslag gaven. KVK bekoorde in alle geledingen van het voetbalspel. Zonder twijfel, een adembenemende match boven het niveau van 2A.  

De hoge paars - witte druk en het vroege doelpunt deden de eigen ploeg en de KVK - entourage de wenkbrauwen fronsen. Het verging KVK van kwaad naar erger. Gelukkig hield KVK - doelman J. Dumesnil zijn ploeg overeind met gevatte tussenkomsten, zijn afwachtende geduldige houding en uitstekende positie in de doelzone. In de slotminuut van de eerste helft bezorgde een scherpe tegenprik, KVK de gelijkmaker. KRC Harelbeke kreeg de doodsteek tijdens het eerste kwartier van de tweede helft toen de wit - witte formatie van trainer H. Vandenheede in een paar minuten tijd uitliep van een 1 – 1 gelijke stand naar een 1 – 3 voorsprong. De KVK - trainer zag wat later dat de fysieke slijtageslag een pak energie van zijn spelers had geëist en wilde toen al de toestand consolideren. Hij bracht kleur en verse krachten in zijn ploeg met S. Misiatu, D. Kouemaha en J.F. Somay. Wat een sterk trio, de Ratjes schrokken even terug. En de wissels brachten meerwaarde, want een wervelend KVK liep uit tot de onverhoopte 1 – 4. Ondertussen had Y. Loisel, ongrijpbaar voor de RC - defensie, al enkele wenkende doelkansen verknoeid die zijn ploeg de volle “winst - zekerheid” hadden kunnen bezorgen. Het tweede RC - doelpunt viel in de slotfase van de partij. Groot stadion, grote match en vooral grote zege KVK!           

Eerste helft. Op een goed getrapte RC - hoekschop volgde een verwarde fase voor het KVK - doel. Toch zag J. Doornaert de opening en mikte laag door een bos van spelers de openingstreffer binnen, 1 – 0 (8’). J. Cremers sloeg op links op de vlucht en schoof zijn plaatsbal laag op KVK - doelman, J. Dumesnil, die toch zo goed zijn doelopening had vernauwd (15’). RC - doelman A. Degrendel sloeg de kopbal van K. Ternier via de paal buiten (16’) en weinig later pakte hij een listige poging van G. Loisel vanuit een scherpe hoek in twee tijden (20’). Op een RC - hoekschop week het leer in de meute af tot bij R. Ketels die aan de tweede paal onbeheerst over de korte hoek van het KVK - doel besloot (26’). J. Vlieghe had de 2 – 0 aan de voeten toen hij alleen en verbazend snel centraal naar het KVK - doel oprukte. De rustige J. Dumesnil had zijn positie in zijn doelgebied goed berekend en blokkeerde het leer (38’). Doelman A. Degrendel sloeg met de vingertoppen de vrije trap van K. Ternier nipt over de doellat (39’). Met een snelle doorbraak raasde J. Vlieghe iedereen voorbij, maar de teruggekeerde J. Vandermarliere veegde het leer weg, net voor de RC - aanvaller op doel kon trappen (40’). Diep op de rechterflank van het veld stuurde J. Vandermarliere de bal in de loop van G. Delannoy die rakelings over de verste kruishoek besloot (42’). Wat een doelkans! Tweede keer goede keer dacht G. Delannoy en hij trapte in één tijd de voorzet van Y. Loisel onhoudbaar in de verste benedenhoek voorbij de hulpeloos  toekijkende RC - doelman, 1 – 1 (45’).

Tweede helft. KVK nam het roer over en koos voor nog meer vaart in de aanval. G. Delannoy bediende centraal K. Ternier die met een breedte - pas op rechts Y. Loisel bereikte. De aalvlugge rechterspits trapte aan de tweede paal het leer naast doelman A. Degrendel binnen, 1 – 2 (54’). Een snelle KVK - combinatie doorheen het RC - middenveld, loodste G. Delannoy doorheen de buitenspelval. De machteloze RC - defensie keek toe hoe gemakkelijk G. Delannoy zijn tweede doelpunt van de avond tegen de vijandige netten joeg, 1 – 3 (55’). De Ratjes zaten in de val, waren van slag en zouden die klap nooit meer te boven komen. Er stond maar geen maat op de KVK - aanvalslust. K. Ternier stuurde Y. Loisel diep die vanuit een scherpe hoek op de hoge vangarmen van doelman A. Degrendel besloot (63’). De inspanningen begonnen te wegen en trainer H. Vandenheede voerde wissels door. Het belette KVK niet om weer “ten aanval” te blazen. Vanuit het KVK - middenveld kreeg Y. Loisel weer de bal toegespeeld, stormde op het RC - doel af, maar besloot nu op de uitgestoken armen van A. Degrendel (73’). Een kwartier voor affluiten kapte K. Ternier zich vrij en duwde het leer over de verste kruishoek van het Harelbeekse doel (75’). Ook de ingevallen D. Kouemaha was succesvol. Hij wrong zich voorbij zijn belager en trapte de bal via de binnenkant van de paal tegen de netten, 1 – 4 (76’). Toen al stak KVK de zege op zak. Op voorzet van W. Van Poucke devieerde de ingevallen D. Descheemaecker de bal voorbij doelman J. Dumesnil, 2 – 4 (83’). Eén minuut later trok Y. Loisel de bal voor het RC - doel. Aan de tweede paal trapte D. Kouemaha, moederziel alleen en heel dichtbij, de bal onbegrijpelijk naast de staander van het RC - doel (84’). En K. Ternier bleef maar zorgen voor de bevoorrading. Hij lanceerde Y. Loisel die heel alleen voor de Harelbeekse doelman opdaagde en de bal er volop tegenaan vlamde (90’). Neen, zo komt de winnaar niet aan het half dozijn, dat in de gegeven omstandigheden verdiend zou geweest zijn.

KVK, steeds met één match meer, komt op de 2e plaats in het klassement, op dezelfde hoogte als Rupel Boom FC, die vandaag een driepuntenverlies leed in Gent. Tevreden spelers en trainers en bestuur wilden nu al de eindejaarperiode inluiden en feesten. 28 punten uit 16 wedstrijden, het lijkt een forse stimulans om het tweede gedeelte van de competitie aan te vatten. En wist u, beste voetballiefhebbers, dat KVK Westhoek op de eerste plaats staat in het klassement voor de 2e periode met 13 punten uit 6 wedstrijden? Hopelijk gaat KVK in 2018 op hetzelfde elan door, met dezelfde inzet, met dezelfde vastberadenheid. De raad van bestuur van KVK Westhoek wenst de hele KVK - entourage, spelers, trainers, supporters en medewerkers een vrolijke en sfeervolle kerstperiode.         

Doelpunten: [8’] J. Doornaert, 1 – 0; [45’] G. Delannoy, 1 – 1; [54’] Y. Loisel, 1 – 2; [55’] G. Delannoy, 1 – 3; [76’] D. Kouemaha, 1 – 4; [83’] D. Descheemaecker, 2 – 4.
KVK - opstelling: J. Dumesnil, A. Embrechts, L. Hugelier, K. Ternier, J. Vandermarliere (82’ J.F. Somay), G. Delannoy, J. Sucaet (68’ S. Misiatu), N. De Loof, A. Verkindere, G. Loisel (71’ D. Kouemaha), Y. Loisel. Wisselspelers: S. Flandrinck, J.F. Somay, S. Misiatu, D. Kouemaha.
Volgende competitiematch: zondag 14 januari 2018 om 15.00 u. KVK Westhoek – FC MU Izegem-Ingelmunster. Supporters op post.