22/01/18

Londerzeel SK - KVK Westhoek 4 - 2

Zondag 21 januari 2018, Londerzeel SK – KVK Westhoek 4 – 2
Onverwacht verlies na spektakel en penalty’s.

Londerzeel SK, op de 13e plaats in het klassement met 18 punten uit 17 wedstrijden, smeerde KVK op de derde competitiedag (16 september 2017) een nooit eerder  geleden thuisnederlaag aan van liefst 0 – 7. Maar ook de zo gunstige sportieve ontwikkeling die de eigen ploeg sindsdien meemaakte, kent zijn voorgaande niet. KVK, 10 plaatsen hoger in de stand met 10 zeges en 1 gelijkspel, totaliseert 31 punten. Geen sprake van bibberen of beven van schrik vóór de match. KVK bond haar stoute schoenen aan. Met vereende krachten, gewapend met kracht, talent en gedrevenheid, trokken de eigen spelers de tegenstrever tegemoet.      

Welkom op Londerzeel SK, na een rit van meer dan 130 km. Een kille mistige namiddag en een hobbelig klein veld te Londerzeel. KVK was vandaag totaal niet bij de les. Na 20 minuten stond het al 2 – 0 voor een gedreven thuisploeg, een score die aan de rust gemakkelijk werd opgetrokken tot 3 – 0. KVK vond geen inspiratie voor de opbouw van het eigen spel en had last met de defensieve aanpak van de opponent. Na een uur spel wees het scorebord al 4 – 0 en de schimmige spookmatch van midden september 2017 doemde weer langzaam op. Of toch die angstige huiver op het lijf? Trainer H. Vandenheede vond het welletjes en bracht toen drie nieuwe krachten in. De motor sloeg opnieuw aan en KVK kwam terug tot 4 – 2. In de slotminuut zag K. Ternier zijn penalty gestopt door de SK - doelman, Y. Devriendt. Jammer, het hadden nog dolle minuten kunnen worden, maar scheidsrechter E. Bury floot af, zonder één momentje extra - tijd.        

Eerste helft. De eerste echte actie in de match leverde meteen een doelpunt op. De vooruitgestuurde snelle G. Mahau trapte op rechts zijn voorzet op de steunarm van de vallende L. Hugelier in de 16 - zone en scheidsrechter E. Bury wees meteen naar de stip. Het lichte protest was een maat voor niets en S. Van Eyck knalde zijn eerste recht tegen de netten, 1 – 0 (5’). KVK reageerde met een inzenden van Y. Loisel en S. Misiatu kopte de goede kans over de dichte kruishoek (7’). Op het kwartier trapte S. Van Eyck, goed de diepte ingestuurd, vanuit een scherpe hoek een harde bal naast de verste paal. De nerveuse S. Van Eyck liet de KVK - defensie niet los. Hij recupereerde een afvallende bal en lobde die over de defensieve rij hoog in de verste hoek van het KVK - doel, 2 – 0 (18’). KVK kreeg maar geen greep op de match en de gastheren hadden nog andere pijlen op hun boog. Zo loste N. Van Grunderbeek een gericht zwaar schot naar de benedenhoek van het KVK - doel. KVK - doelman, J. Dumesnil, sprong en duwde het leer in hoekschop (23’). Toen een voorzet vanop links voor doel vloog, kopte T. Verlinden de bal ongehinderd in de verste hoek van het KVK - doel, 3 – 0 (37’). Viermaal kadreerde LSK het leer, drie keer kon ze de vruchten plukken. Y. Loisel, diep in de LSK - defensie doorgedrongen, besloot nipt naast de verste paal (38’). Een droge 3 – 0 en wat zou de tweede helft brengen?   

Tweede helft. KVK begon met forse druk op het vijandige doel, maar geen enkele actie bekoorde of was succesvol. Toen N. Deloof in het strafschopgebied een fout beging op T. Verlinden, floot scheidsrechter E. Bury weer voor penalty. S. Van Eyck prikte zijn tweede strafschop, zijn derde doelpunt, ongenadig tegen de touwen, 4 – 0 (57’). KVK was van slag en trainer H. Vandenheede bracht A. Verkindere, G. Delannoy en J. Sucaet in (64’). Y. Loisel, goed diep gestuurd door G. Delannoy, trapte vanuit een scherpe hoek het eerste KVK - doelpunt in de verste hoek van het SK - doel, 4 – 1 (67’). Een vlugge combinatie J. Vandermarliere – G. Delannoy voor de grote rechthoek werd door laatstgenoemde besloten met een knap schot in de handen van de vallende SK - doelman, Y. Devriendt (74’). Toen doelman Y. Devriendt, K. Ternier in volle vlucht, onderuit haalde in de 16 - zone, wees referee E. Bury voor de derde keer naar de stip. Het slachtoffer zelf bracht met een precieze trap de stand op 4 – 2 (88’). En nog was het penaltyfestival niet ten einde. Toen L. Hugelier een ingezonden bal in doel wilde koppen, duwde de uitkomende SK - doelman, Y. Devriendt, hem in de penaltyzone met een forse duw tegen de vlakte. Maar K. Ternier faalde en knalde de strafschop tegen de SK - doelman aan. De aansluitingstreffer bleef in de handen steken van doelman Y. Devriendt en weinig ogenblikken later floot referee E. Bury de wedstrijd af. Er was geen extra tijd voor de vele verloren tijd tijdens de match.                                     

Dat Dame Fortuna KVK de rug toekeerde, zal een schamele troost zijn. Overigens kan het de wispelturige godin van geluk of ongeluk, niet kwalijk genomen worden dat zij vandaag de zijde koos van de meest verdienstelijke ploeg. Een ongeluksdag? Akkoord, maar bij KVK gingen zoveel zware inspanningen verloren bij de onzekere spelopbouw, de trage omschakeling en vooral het uitblijven van doelrijpe kansen. Volgende week komt RC Gent naar het Crackstadion. RC Gent, in de recher kolom van het klassement, zette vandaag verrassend SE Winkel Sp. met 3 – 1 opzij. Ook Torhout 1992 KM won met 3 – 1 van Rupel Boom FC en SK Pepingen-Halle gaf FC St.-Niklaas het nakijken met 2 – 0. De kleineren lieten van zich horen. KVK, wees zondag toekomende op uw hoede!               

Doelpunten: [5’] S. Van Eyck, 1 – 0 (penalty); [18’] S. Van Eyck, 2 – 0; [37’] T. Verlinden, 3 – 0; [57’] S. Van Eyck, 4 – 0 (penalty); [67’] Y. Loisel, 4 – 1; [88’] K. Ternier, 4 – 2 (penalty).
KVK - opstelling: J. Dumesnil, K. Vandamme, A. Embrechts, L. Hugelier, K. Ternier, J. Vandermarliere, S. Misiatu, D. Kouemaha (64’ G. Delannoy), N. Deloof (64’ A. Verkindere), G. Loisel (J. Sucaet), Y. Loisel. Wisselspelers: G. Delannoy, J. Sucaet, A. Verkindere, M. Sahuke.
Volgende competitiematch: zondag 28 januari 2018 om 15.00 u., KVK Westhoek – RC Gent. Supporters op post.