29/01/18

KVK Westhoek - RC Gent 1 - 3

Zondag 28 januari 2018, KVK Westhoek – RC Gent 1 – 3
Inspiratieloos KVK verliest koppositie in tweede periode.

KVK Westhoek, samen met SE Winkel Sp. op de derde plaats in het klassement met 31 punten, had vandaag iets goed te maken. Met de zwakke prestatie tegen het lager geklasseerde Londerzeel SK in het achterhoofd, troffen de spelers van trainer H. Vandenheede weer geen hoogvlieger in de competitie 2A. Gelijke tred houden met de concurrentie betekende winnen voor eigen volk. RC Gent staat in de middenmoot van de rechterkolom met 21 punten uit 18 wedstrijden. De eigen ploeg  wilde daarenboven haar eerste plaats verdedigen in de tweede periode van de competitie.

Goed begonnen is half gewonnen. Maar voor de tweede opeenvolgende keer startte KVK ondermaats. Na minder dan een halfuur stond de eigen ploeg met 0 – 3 in het krijt. Blauw -  rood geraakte maar niet uit de omknelling, bood geen gevaarlijk weerwerk en liet zich in feite indommelen. De bezoekers hadden wel die gretigheid en waren vooral heel efficiënt bij het afwerken. Trainer H. Vandenheede liet drie wissels doorvoeren aan de start van de 2e helft. De kwaliteit van het KVK - spel verbeterde nauwelijks en toch kon G. Loisel op penalty tegen scoren. KVK speelde nog 2 goede kansen bijeen, maar de doelpunten bleven uit. Opnieuw legde een bescheiden middenmoter KVK het zwijgen op en weer na een weke prestatie tijdens de eerste helft van de match.

Eerste helft. KVK Westhoek startte twijfelend. N. Elewaut sloeg centraal op de vlucht, drong het 16 meter gebied binnen en deponeerde het leer naast doelman J. Dumesnil in de benedenhoek van het KVK - doel, 0 – 1 (9’). KVK was verrast, maar reageerde niet op de gepaste manier. G. Delannoy kon een goed ingezonden bal van Y. Loisel aan de tweede paal net niet binnen koppen (10’). Ja, dat was het KVK en voor de rest van de eerste helft liepen de eigen spelers achter de bal aan, inspiratieloos en onbeholpen. Aan de overkant trok D. Van Den Winckel een bal heel scherp voor doel. Het leer rolde van de ene naar de andere paal, waar N. Elewaut stond die het leer simpelweg in het doel prikte, 0 – 2 (15’). Een klein kwartier later liep de score op tot 0 – 3. N. Elewaut rukte zich vrij gemakkelijk los van de KVK - defensie en schoof het leer weer in de verste benedenhoek van het KVK - doel (28’). N. Elewaut’s derde doelpunt van de namiddag en terecht matchwinnaar. De wedstrijd leek gespeeld en toen al keken wat supporters uit naar een frisse pint of een kopje sterke koffie. Kwelduivel N. Elewaut raasde zijn belager voorbij in het strafschopgebied en bezondigde zich aan een schwalbe, wat hem terstond een gele kaart opleverde (36’). M. De Bruycker ving het leer op en trapte het hard, centimeters naast de paal (38’). Het spelen van een tweede helft zou voor KVK een zware opgave zijn.                       

Tweede helft. Trainer H. Vandenheede voerde aan het begin van de tweede helft 3 wissels door. Maar het verging de thuisploeg al niet veel beter. De KVK - acties waren te moeilijk, te doorzichtig en te voorspelbaar. Op een inzenden van Y. Loisel trapte K. Ternier van dichtbij het leer direct naast de paal (52’). En de ijverige K. Ternier drong wat later de 16 meter zone binnen, achterna gezeten door A. Herrera, die hem een flinke por in de rug gaf. Scheidsrechter Y. Verslycken floot voor penalty en G. Loisel klaarde beheerst de klus, 1 – 3 (65’). De laatste twee prikjes kwamen op naam van KVK Westhoek. A. Verkindere bemachtigde het leer in het strafschopgebied en knalde van dichtbij naast het kader (69’). Een vlug uitgevoerde actie tussen G. Loisel en K. Ternier bracht M. Sahuke in stelling, maar die zag zijn schot naast de paal verdwijnen (76’). Het laatste kwartier was uitbollen in de hoop de eindmeet te halen.           

KVK leverde voor de tweede opeenvolgende week een zwakke prestatie telkens tegen een ploeg uit het centrum van de rechterkolom. Het is nauwelijks te verklaren dat de vonk vandaag zelden aansloeg, de motor nooit op kruissnelheid kwam. Gebrek aan inspiratie en onvoldoende creativiteit bij de opbouw van de aanval deden KVK vandaag de das om. Het spel in de breedte en het gebrek aan diepgang braken het tempo. In Pepingen wordt over 14 dagen de tweede periode van de competitie afgesloten. KVK verliest de koppositie in het tweede periodekampioenschap en valt terug naar de vierde plaats. Een kleine droom ging verloren, daar waar zoveel meer te rapen was in de afgelopen twee wedstrijden. Ciao!   

Doelpunten: [9’] N. Elewaut, 0 – 1; [15’] N. Elewaut, 0 – 2; [28’] N. Elewaut, 0 – 3; [65’] G. Loisel, 1 – 3.
KVK - opstelling: J. Dumesnil, K. Van Damme, A. Embrechts, L. Hugelier, K. Ternier, J. Vandermarliere (46’ J. Sucaet), G. Delannoy (46’ M. Sahuke), S. Misiatu (46’ A. Verkindere), N. De Loof, G. Loisel, Y. Loisel. Wisselspelers: S. Flandrinck, J. Sucaet, A. Verkindere, M. Sahuke.
Volgende competitiematch: zondag 11 februari 2018 om 15.00 u. SK Pepingen-Halle – KVK Westhoek. Supporters op post.