12/02/18

SK Pepingen-Halle - KVK Westhoek 1 - 2

Zondag 11 februari 2018, SK Pepingen-Halle – KVK Westhoek 1 – 2
Moeizame maar verdiende zege, KVK.

SK Pepingen-Halle speelt haar thuiswedstrijden in het Lamme Guiche Stadion aan de Ninoofsesteenweg te Halle. “Eén team, één passie, één doel” bloklettert de officiële website van de club uit de Zennevallei in Vlaams - Brabant. Pepingen, heel wat kleiner en in 2007 door Toerisme Vlaanderen uitgeroepen tot mooiste dorp van Vlaanderen, ligt op een boogscheut van Halle. KVK wil, na 2 mindere prestaties tegen hooguit middenmootploegen, opnieuw aanknopen met het vlot en productief voetbal uit de periode 1 december 2017 – 15 januari 2018. Toen haalde de eigen ploeg 10 punten op 12 en een doelpuntenverhouding van 9 voor en 4 tegen. KVK rukte heel even op naar de tweede plaats in het klassement en zelfs naar de 1e plaats in het 2e periodekampioenschap. Met de 20e match van het seizoen, sluiten we dat succesvolle kampioenschap af. Goede moed KVK en zet vandaag uw beste beentje voorwaarts in de richting van het derde periodekampioenschap!

Geen carnaval in Halle, wel een ijzige tribune voor de supporters en een moeilijk bespeelbaar veld voor de spelers. Het eerste halfuur van de eerste helft teerde op risicoloos “koud” voetbal, weinig inspiratie en nauwelijks echte doelkansen. De wedstrijd flakkerde even op toen KVK 2 doelpunten in evenveel minuten scoorde, maar het was duidelijk voelbaar dat de klus nog niet geklaard was. De tweede helft begon met een fikse hagelbui en na 10 minuten tekenden de gastheren de aansluitingstreffer aan. Het leek alsof de match toen echt was gestart en dat daarna bij momenten de tegenstrever dichter bij een 2 – 2 zou komen dan dat het eigen team zou uitlopen tot 1 – 3. Maar KVK hield moedig vol en kwam als betere ploeg helemaal verdiend met de zege terug naar huis.     

Eerste helft. SK - aanvaller, B. Ramzi, recupereerde het leer na enige twijfel op het KVK - middenveld en knalde een harde bal nipt over de doellat (7’). De vrije trap van K. Ternier kopte J. Sucaet in de handen van doelman S. Deweerdt (15’). Het spel beperkte zich tot snelle combinaties op het middenveld, maar in de nabijheid van het doel viel er niets te rapen. Op een inzenden van K. Ternier verstapte L. Hugelier zich dicht bij doel en het leer vloog wat verder over de zijlijn (23’). J. Robaeys verkeek zich op een voorzet in de richting van D. Miceli die hard op J. Dumesnil besloot (32’). KVK opende de score iets na het halfuur na een vlugge balwissel tussen A. Verkindere en M. Sahuke. De jonge KVK - spits vuurde vanuit een scherpe hoek op SK - doelman, S. Deweerdt die de harde knal terug het veld in sloeg. De goed gevolgde J. Vandermarliere plofte het leer tegen de netten, 0 – 1 (33’). En nauwelijks twee minuten later stond het 0 – 2. Toen kwam A. Verkindere, op voorzet van J. Vandermarliere, in het bezit van de bal en trapte het leer zonder genade tussen paal en doelman tegen de touwen, 0 – 2 (35). Die vroege voorsprong kon de KVK - aanhang niet echt overtuigen. En de gastheren ondernamen nadien stoutmoedige pogingen om nog voor de rust de aansluitingstreffer te scoren. Ze faalden.               

Tweede helft. Een vlugge combinatie tussen M. Sahuke en G. Loisel op links kwam voor doel bij K. Ternier terecht die het leer in één tijd nipt naast de verste paal devieerde (51’). Wat een kans op de 0 – 3! J. Vandermarliere stuurde het leer doormidden de SK - defensie op de spurtende A. Verkindere die de bal op SK - doelman S. Deweerdt vlamde (53’). Na goed voorbereidend samenspel tussen A. Ngadrira en D. Morais schoot deze laatste het leer tegen doelman J. Dumesnil aan. De goed gevolgde D. Miceli schoof de aansluitingstreffer in het KVK - doel, 1 – 2 (54’). Op het uur reageerde KVK met een prachtige voorzet van J. Vandermarliere centraal voor doel. De opverende M. Sahuke kopte de bal nipt over de kruishoek (60’). Maar aan de overzijde kregen de Hallenaars plots vleugels. B. Ramzi joeg een vluchtschot op het KVK - doel. KVK - doelman, J. Dumesnil was geklopt, maar J.F. Somay veegde met een zware voetbeweging nog voor de doellijn het leer terug het veld in (67’). Tien minuten later zuiverde L. Hugelier met een verre hoge voorzet het eigen kamp. De spurtende D. Kouemaha wrong zich tussen twee SK - verdedigers door en dwong doelman S. Deweerdt, met een knap schot naar de kruishoek, tot een uiterste redding (77’). Ook tijdens het laatste kwartier bleef het heel spannend, maar de offensieve acties kwamen iets te kort om de beide doelmannen nog te bedreigen. 1 – 2 voor KVK, waarmee ook de betere ploeg het pleit won.              

In het algemeen klassement nestelt KVK zich in de subtop op de vijfde plaats met 34 punten. De doelpuntenbalans vertoont een nul - saldo, 39 voor en 39 tegen. FC MU Izegem-Ing. is tweede periodekampioen, terwijl KVK in die stand op de 4e plaats komt met 19 punten uit 10 wedstrijden. Zondag toekomende start het derde en laatste periodekampioenschap. KVK neemt het op eigen veld op tegen Torhout 1992 KM, alweer een ploeg uit de rechter kolom van het klassement. Hopelijk kent KVK een knappe start.     

Doelpunten: [33’] J. Vandermarliere, 0 – 1; [35’] A. Verkindere, 0 – 2; [54’] D. Miceli, 1 – 2.
KVK - opstelling: J. Dumesnil, J. Robaeys (73’ D. Kouemaha), A. Embrechts, J.F. Somay, L. Hugelier, K. Ternier, J. Vandermarliere, J. Sucaet, A. Verkindere, G. Loisel (64’ G. Delannoy), M. Sahuke (87’ P. Vangheluwe). Wisselspelers: T. Derein, G. Delannoy, P. Vangheluwe, D. Kouemaha.
Volgende competitiematch: zondag 18 februari 2018 om 15.00 u. KVK Westhoek – Torhout 1992 KM. Supporters op post.