19/02/18

KVK Westhoek - Torhout 1992 KM 4 - 2

Zondag 18 februari 2018, KVK Westhoek – Torhout 1992 KM 4 – 2
KVK vlot naar 12e zege van dit seizoen.

Aan het einde van het tweede periodekampioenschap, na 20 wedstrijden dus, bekleedde Torhout 1992 KM de 14e plaats met 13 punten. Slechts 3 gewonnen wedstrijden en een doelpuntensaldo van min 24, daarmee moesten de moedige Houtlanders het doen. Er bestond een kloof van elf punten met de voorganger, RC Gent. Hoe kan de Koninklijke Maatschappij zich uit een dergelijke benarde positie nog redden? Een schitterend KVK zagen we vandaag evenmin, maar de eigen ploeg pakte heel verdiend haar twaalfde zege van het seizoen, één minder dan koploper FC Sparta Petegem.

Uitzonderlijk mooi weer en een lichte spanning troef vóór de match. Uit ervaring weten we dat de wedstrijden tegen de bescheiden ploegen voor KVK niet meteen de gemakkelijkste zijn. De belevingswaarde lag aanvankelijk hoog en reeds na een kwartier stond het 2 – 1 voor de eigen ploeg. K. Theetaert werd toen al de kleedkamers ingestuurd, na een flagrante fout op de doorgebroken M. Sahuke. Het spel viel stil en KVK kon, met een man meer, niet echt de verhoopte afstand nemen van de gasten. Binnen de vijf minuten van de tweede helft bezegelde KVK het lot van de bezoekers met knappe doelpunten van J.F. Somay en K. Ternier. 4 – 1 en dan viel het spel weer stil, tot in de 83e minuut. Toen kopte T. Depoorter nog vrij gemakkelijk het tweede Torhoutse doelpunt tegen de netten. Met 2 doelpunten en 2 assists was K. Ternier de man van de match.

Eerste helft. De bezoekers kwamen op voorsprong dankzij de gave traptechniek van H. Hollevoet die zijn eerste hoekschop verrassend rechtstreeks in doel trapte, 0 – 1 (2’). KVK schrok en reageerde met een goede voorzet van J. Robaeys die heel precies M. Sahuke in het straatje stuurde. De jonge spits week uit, aarzelde even, maar tikte toch het leer haarfijn naast de Torhoutse doelman, D. Olievier, tegen de netten 1 – 1, (11’). Tegen het kwartier lanceerde K. Ternier opnieuw M. Sahuke. De jonge KVK - spits liet met een versnelling hoger zijn belager achterwege, maar werd bij zijn shirt gegrepen en achterover getrokken door K. Theetaert. De dader kon met rood meteen het veld verlaten. En K. Ternier lanceerde zijn vrije trap, een curve, vanop wel 20 meter over de muur in de verste bovenhoek van het vijandige doel, 2 – 1 (14’). Wat een doelpunt! Het tempo verdween uit de match en kwam na een kwartier terug. Toen duwde de Torhoutse doelman, D. Olievier, een voorzetschot van J. Robaeys uit de verste bovenhoek van zijn doel en het leer vloog terug het veld in (30’). Op de valreep van de eerste helft voltrok zich een goede combinatie tussen S. Misiatu en M. Sahuke, maar de KVK - spits trapte het leer rakelings naast de dichte paal (44’).            

Tweede helft. Vroeg in de tweede helft kwam KVK op een 3 – 1 voorsprong. Op hoekschop van K. Ternier en na een mislukte tussenkomst van de Torhoutse doelman, trapte J.F. Somay met een halve omhaal het derde KVK - doelpunt tegen de touwen (49’). De stoere verdediger was euforisch en spurtte naar de wisselbank. De bezoekers lieten het afweten, hun aanvallen brokkelden onderweg af en ook de creativiteit ontbrak. Op voorzet van Y. Loisel dook K. Ternier voor de bezoekende verdedigers en duwde aan de eerste paal in de korte hoek het vierde KVK - doelpunt binnen, 4 – 1 (51’). KVK was nog één keer gevaarlijk toen K. Ternier zijn vrije trap voor doel zwierde en S. Misiatu voor de neus van de hem omringende verdedigers het leer centimeters over de doellat kopte (53’). KVK - doelman J. Dumesnil sloeg J. Neu’ s voorzetschot over de verste bovenhoek van zijn doel (73’). KM reageerde tien minuten later weer via J. Neu die zijn voorzet in het defensieve pak liet vallen. De hoog opverende T. Depoorter kopte in de benedenhoek binnen, buiten bereik van de KVK - doelman, 4 – 2 (83’).            

KVK is de derde periode goed ingezet en bolde vlot naar de zege. De eigen ploeg zit stevig in de subtop van het klassement. Bovenaan daarvan blijft er een status quo situatie, want ook de vier andere koplopers wonnen hun partij. Volgende week zaterdag reist KVK naar Oost-Vlaanderen om er OLSA Brakel partij te geven in een avondmatch. Weer een ploeg uit de rechterhelft van het klassement. Rijft KVK daar haar 40e punt binnen? We hopen het.       

Doelpunten: [2’] H. Hollevoet, 0 – 1; [11’] M. Sahuke, 1 – 1; [14’] K. Ternier, 2 – 1; [49’] J.F. Somay, 3 – 1; [51’] K. Ternier, 4 – 1; [83’] T. Depoorter, 4 – 2.
KVK - opstelling: J. Dumesnil, J. Robaeys, A. Embrechts, J.F. Somay, K. Ternier, S. Misiatu (74’ P. Vangheluwe), N. De Loof, A. Verkindere (68’ J. Vandermarliere), G. Loisel (63’ D. Kouemaha), M. Sahuke, Y. Loisel. Wisselspelers: S. Flandrinck, J. Vandermarliere, P. Vangheluwe, D. Kouemaha.           
Volgende competitiematch: zaterdag 24 februari 2018 om 20.00 u., OLSA Brakel – KVK Westhoek. Supporters op post.