13/02/23

KSV Oudenaarde - KVK Westhoek

Zaterdag 11 februari 2023 om 19.30 u., KSV Oudenaarde – KVK Westhoek 1 – 1
Paal en lat ontnemen KVK de zege
.

Het burgemeester Thienpontstadion in Oudenaarde ligt op bijna 65 km van Ieper en de wagen doet er ongeveer 50 minuten over om het grote stadion te bereiken. KSV Oudenaarde staat 12e in het klassement met 24 punten uit 21 wedstrijden. Onderaan het klassement bevinden zich 3 ploegen elk met evenveel punten (19), elk met 4 zeges, 7 gelijke spelen en 10 verliespartijen: de eigen ploeg, FC Gullegem en RC Harelbeke. Het lijkt er sterk op dat vanaf nu, na iedere competitiedag, de resultaten van de 3 betrokken clubs meteen zullen worden opgezocht en vergeleken om de eigen positie in het klassement te beoordelen. Voor deze clubs en hun entourage wordt het verder verloop van de competitie heel zenuwslopend, terwijl nog 13 competitiedagen in de planning staan.

Slogans als “Teamwork makes the dream work” en “Forza KSVO” hingen hoog aan de bovenrand van de zittribune. Iedereen begreep het Engels-Italiaans onthaal en de eigen ploeg was meteen gewaarschuwd. Tijdens de eerste helft bouwde KVK evenwel de beste aanvallen op. D.J. Dewaegemaeker bracht de eigen ploeg vroeg op voorsprong met een prachtig doelpunt uit een mogelijkheid die niet eens een halve kans was. Tijdens de tweede helft kwamen de gastheren met een toevalstreffer op gelijke hoogte. De eigen ploeg kende ontzettend veel tegenslag bij de afwerking en werd de zege ontnomen door paal en lat. In de laatste 10 minuten van de match ontketende KVK nog een verwoed offensief op het KSVO-doel, maar de score bleef ongewijzigd. D. Cauwelier, voorlopig T1, coachte de match.

Eerste helft. KSVO-aanvaller J. Martens dribbelde vlot tot ver in de 16-zone, kwam gekneld tussen G. Gaillez en J. Simoens en verloor de controle over het leer (9’). Even buiten het strafschopgebied kreeg D.J. Dewaegemaeker het leer toegespeeld en krulde het over de hele KSVO-defensie onhoudbaar in de verste bovenhoek van het doel, 0 – 1 (10’). Geel-zwart reageerde met 2 prikjes. Doelman M. Dannel kreeg een moeilijk schot van L. Heirwegh niet onder controle. Verdediger L. Simoens ontzette de rebound en zuiverde tijdig zijn kamp, onder druk van een paar KSVO-aanvallers (19’). Wat later plukte de KVK-portier een voorzetschot van G. Cnudde uit de lucht (23’). Op het halfuur versnelde L. Simoens over het middenveld doorheen een drietal verdedigers, dook de diepte in en vlamde via de vingertoppen van doelman G. Verbrugge op de doellat (31’). De rebound schoot O. Scholaert hard op de KSVO-doelman, die scherp reageerde. Op voorzet van V. Van Meenen nam L. Heirwegh de bal direct op de schoen en dwong doelman M. Dannel tot een sublieme reflex (42’). In de slotminuut besloot de centraal voor doel opgestelde Y. Dewilde te zwak in de handen van de KSVO-doelman, na voorzet van J. Cremers (45’).        

Tweede helft. Tegenslag voor de eigen ploeg: paal en kruishoek weerhielden KVK van de zege. Op hoekschop van L. Heirwegh kopte J. Mezine nipt naast de eerste paal (46’). Aan de overkant werd de doorgebroken Y. Dewilde met een goed uitgevoerde sliding tackle van K. Gallo van een gewis doelpunt gehouden (55’). Op vrije trap van O. Scholaert kopte de hoog opverende D.J. Dewaegemaeker jammerlijk op de verste kruishoek (59’). En de KVK-spits deelde in het noodlot. Toen hij in de 16-zone werd aangespeeld, trapte hij vanuit een vrij scherpe hoek op de verste doelpaal (64’). In die periode lag het matchritme vrij hoog. L. Heirwegh schoot de bal tegen de verste doelpaal en J. Mézine trapte de rebound hard tegen de KVK-netten, 1 – 1 (65’). Op hoekschop devieerde J. Mézine in de vlucht het leer over het KVK-kader (71’) en ook L. Heirwegh stuurde een inzenden rakelings over de doellat (76’). KVK nam de laatste 10 minuten van de match voor haar rekening. Y. Dewilde knalde rakelings naast de verste paal (81’) en ook D.J. Dewaegemaeker vuurde vanop 20 meter naast het KSVO-doel (85’). Het KSVO-doel werd een schietkraam en nog een drietal verwoede pogingen, o.a. van L. Simoens en D.J. Dewaegemaeker, strandden op een muur van KSVO-verdedigers (87’).       

Paal en lat vergalden het plezier en hielden de eigen ploeg weg van de zege. Het dolle KVK-slotoffensief mocht niet baten. Waar KVK de drie punten ruim verdiende, bleef het bij een mager punt en dat is een teleurstelling voor de ploeg zelf en haar entourage. Door het verlies van KRC Harelbeke bij KVV Zelzate (2 – 1) wint de eigen ploeg een plaatsje in de stand. Volgende week zaterdag reist KVK naar Oostkamp voor een duel met KSV Oostkamp, de promovendus die oprecht verraste met een 4e plaats in het klassement en 38 punten telt uit 22 wedstrijden. Met 49 doelpunten heeft KSVO de best scorende aanval in de reeks. Cijfers die voor zichzelf spreken en KVK voor alweer een zware opgave plaatsen. Ciao.       

Doelpunten: [10’] D.J. Dewaegemaeker, 0 – 1; [65’] J. Mézine, 1 – 1.

KVK-opstelling: M. Dannel, G. Gaillez, M. Thiel, S. Himpe, J. Cremers, Y. Dewilde,  V. Mahieu, O. Scholaert (77' J. Coppin), J. Jodts, D.J. Dewaegemaeker, L. Simoens. Wisselspelers: J. Coppin, G. Vercruysse, O. Lekhechine, M. Willemyns. 

Volgende competitiematch: zaterdag18 februari 2023 om 19.30 u., KSV Oostkamp – KVK Westhoek. Supporters op post. Sporterrein (Kunstgras): De Valkaart, A. Rodenbachstraat 48-A, 8020 Oostkamp. Beperkte parkeergelegenheid ter plaatse.