04/10/21

KSKV Zwevezele - KVK Westhoek 8 - 0

Zondag 3 oktober 2021, KSKV Zwevezele – KVK Westhoek 8 – 0
Lijdensbeker tot de bodem geledigd.

Toen in het seizoen 2018-2019, KSKV Zwevezele de eindronde zegevierend had afgesloten in derde Amateur VV, kwamen de West-Vlamingen in tweede Amateur VV terecht. Voordien promoveerde de Zwevezeelse voetbalclub liefst 5 keer in 6 jaar, wat in haar historiek ingeschreven staat als een huzarenstukje. Dit seizoen, na de vierde competitiematch, prijkte KSKVZ op de 2e plaats in het klassement met 10 punten op 12, 3 zeges en 1 gelijkspel tegen FC Sparta Petegem. KSKVZ kende een heel succesvolle start en meldt zich als een hoofdrolspeler in Amateur 2 A.  

KVK Westhoek keek vorige week thuis aan tegen een derde en pijnlijke nederlaag, wat de club deed terugvallen naar de middenmoot van de rechterkolom. De zege tegen KSV Oudenaarde leverde de eigen ploeg voorlopig 3 punten op. KVK miste duidelijk haar seizoenstart en is gewaarschuwd, want in de maand oktober staan ook nog de niet te onderschatten confrontaties met KVK Ninove, KSC Dikkelvenne en RC Harelbeke op het programma. Hoe zal KVK vandaag reageren in het voetbalstadion van het sportpark De Zwaluw aan de Kasteelstraat te Zwevezele, tegen KSK Voorwaarts?      

Geen stadionklok, noch microman. Maar voorwaarts ging het, zonder omkijken, aan een tempo die de eigen spelers bij de keel greep. Heel kort hield KVK gelijke tred, maar na een kwartier – toen was het al 2 – 0 – haalde de thuisploeg het hek van de dam. De geel - gele formatie, fysisch groot en sterk, raasde als een wervelwind over het veld. De spelers gingen rusten bij een 3 – 0 stand. Maar het ergste moest nog komen. Tijdens de tweede helft deed KVK wat het kon, streed met man en macht, bood weerwerk tot het uiterste, maar was weerloos en ging tenslotte volledig door de knieën. Gebruikmakend van de ruimte in de diepte en breedte, bouwde het geel - gele team de ene snelle aanval na de andere op. Er volgden nog 5 treffers in een klein halfuur. De technische capaciteit, de automatismen en het positiespel van de gastheren waren dermate dat ze de koppositie van KSKVZ in het klassement volledig rechtvaardigen. Dat Voorwaarts een deftig woordje zal meespreken in het titeldebat staat buiten kijf.            

Eerste helft. Al vroeg moest Y. Colley zijn armen hooguit strekken om een loeier van B. Marmitte over de doellat te toetsen (5’). S. Braem, goed diep gestuurd, omzeilde de buitenspelval en duwde het leer gemakkelijk naast Y. Colley binnen, 1 – 0 (9’). Op het kwartier stuurde A. Vandendriessche het leer centraal laag voor doel, waar D.J. Dewaegemaeker glijdend het leer tegen de netten schoof, 2 – 0 (13’). Een halfuur later kwam D.J. Dewaegemaeker, in de 16-zone, met wat geluk in het bezit van de bal die hij rustig in het KVK-doel devieerde, 3 – 0 (42’). Kort daarop lanceerde O. Diakho de spurtende Y. Dewilde die zijn belager links liet en zijn schot over de doellat zag vliegen (44’). Rusten geblazen en kiezen voor een andere tactiek? Of was er toen al genoeg gezien en het (on)tij niet meer te keren?   

Tweede helft. Zat de berusting erin bij de atletische thuisploeg wegens de ruime 3 – 0 voorsprong of was er meer storm op komst? Eerst werd Y. Dewilde stevig aangetrapt door M. Devos (52’), waarvoor scheidsrechter F. Stove de gele kaart ten onrechte op zak liet. En enkele minuten later viseerde dezelfde boosdoener, de enkels van O. Luckx die het uitschreeuwde van de pijn en langs de zijlijn verzorging nodig had. Weer geen kaart, of was er al genoeg geel in het veld? Y. Colley verliet zijn doel en trapte een goed doorgezonden bal voor de neus van S. Braem, terug het veld in (58’). Toen S. Oumedjeber de bal aan de rand van de 16-zone toegespeeld kreeg, was het voor hem een koud kunstje om het leer in de verste benedenhoek van het KVK-doel te ploffen, 4 – 0 (61’). Paniekerig vloerde S. Himpe, de onrustige S. Braem in de 16-zone en het slachtoffer kogelde een forfaitscore op het bord, 5 – 0 (66’). A. Vandendriessche drong uiterst rechts door tot aan de doellijn en trok de bal voor doel. S. Braem, moederziel alleen, voor een open doelmond, vulde met gemak het half dozijn, 6 – 0 (70’). KVK verbeet de pijn en had helemaal geen verhaal tegen de snelle uitgespeelde aanvallen en kansen. De ingevallen T. Timmerman bediende aan de overzijde de meegekomen A. Verzele die in volle vlucht en met grote kracht de zevende treffer laag binnenschoot, 7 – 0 (77’). S. Omedjeber bediende M. Devos ter hoogte van de penaltyzone en die aarzelde niet om de achtste treffer tegen de touwen te duwen, 8 – 0 (84’).       

Ontsteltenis bij de KVK-supporters en ontmoediging bij de eigen spelers die met hangende kopjes het veld verlieten. Tegen deze overrompeling was geen kruid gewassen. Wat KVK ook ondernam om een aanval op te zetten, meteen werd die in de kiem gesmoord door het opzittende gele gevaar, dat meteen zijn aanval opzette. De eerste ronde is halverwege. De eigen ploeg moet zich tevreden stellen met 3 punten op 15 en verhuist naar de kelder van het klassement. KSKV Zwevegem wordt de nieuwe leider. We hopen dat de hele KVK-ploeg, inclusief trainers en verzorgers niet bij de pakken blijft zitten. Dat heel het sportieve team in de loop van de volgende week moed en zelfvertrouwen opdoet om de volgende wedstrijd met nieuwe inspiratie en energie aan te vatten. Op zondag 10 oktober 2021 komt KVK Ninove naar het Crackstadion. De Oost-Vlamingen voerden tot vorige week nog het klassement aan en zijn alweer een te duchten tegenstrever. Ciao.      

Doelpunten: [9’] S. Braem, 1 – 0; [13’] D.J. Dewaegemaeker, 2 – 0; [42’] D.J. Dewaegemaeker, 3 – 0; [61’] S. Oumedjeber, 4 – 0; [66’] S. Braem, 5 – 0 (penalty); [70’] S. Braem, 6 – 0; [77’] A. Verzele, 7 – 0; [84’] M. Devos, 8 – 0.

KVK-opstelling: Y. Colley, S. De Deygere, G. Vervacke, V. Mahieu, J. Robaeys, S. Himpe, O. Diakho, J. Cremers (66’ K. Chateau), E. Ekangamene (27’ O. Luckx) , Y. Dewilde, S. Gantois (46’ H. Coutigny), Wisselspelers: M. Coffyn, O. Luckx, H. Coutigny, K. Chateau.

Volgende competitiematch: op zondag 10 oktober 2021 om 15.00 u., KVK Westhoek – KVK Ninove. Supporters op post.  

Volgende match 05/12/21 om 15:00
K. VK Westhoek
K. FC Sparta Petegem